Information

På Willes undervisar vi bröst och ryggsim till både barn och vuxna. Till vuxna erbjuder vi privatlektioner och till barn både privatlektioner och gruppsimskola. För oss är det viktigt att det ska vara roligt att lära sig att simma därför blandar vi in lekfulla övningar i simträningen och försöker göra simskolan till veckans höjdpunkt. Genom att starta igång simskolan i tidig ålder får barnen goda förutsättningar till att lära sig att simma och därför erbjuder vi simskola redan från fyra år.


Gruppsimskola

På Willes har vi fyra olika kunskapsbaserade grupper där vi stegvis börjar väldigt enkelt med vattenvana sedan ökar vi mängden simträning i varje grupp och när man är klar med steg 4 är målet att kunna simma 10 meter. Alla grupper är stegvis snarlika varandra för barnen lättare ska kunna avancera i grupperna och de kommer göra att barnen håller sig motiverade och tycka simskolan är rolig. Barnen lär sig snabbast med lagom ställda krav i simskolan därför är det viktigt att man bokar sitt barn till den grupp som passar bäst och som ny kund är det bara att hoppa in den grupp som passar ert barn. Har ni har svårt att bestämma vilken grupp som passar ert barn bäst är det bara att höra av er till oss! Här nedan hittar ni mer information om alla grupper. Gå in på kommande terminer för att kika när nästa gruppsimskola startar.

 • Lektionstid: 30 minuter
 • Antal platser per grupp: 8st
 • Antal lektioner per termin: 8st
 • Pris: 1500kr (Återkommande kunder får 15% rabatt)

Sjöstjärnan (Steg 1)

 • Krav för bokning: Fyllt 4år

 • Mål med kursen: Utveckla balansen och bli säkrare i vattnet.

I Sjöstjärnan kommer vi träna mycket på vattenvana för att lära oss hur kroppen fungerar i vattnet och kika in på allt man behöver för att lära sig simma som balans, flyt och lite teknik. Vi kommer att använda oss av plattor och flytkorvar som flythjälpmedel och göra övningar som sparka med benen med flythjälp, flyta, hämta ringar och åka rutchkana M.M. Alla Föräldrar är välkomna att sitta vid kanten under lektionen.

Sköldpaddan (Steg 2)

 • Krav för bokning: Fyllt 5år

 • Mål med kursen: Utveckla balansen, bli säkrare i vattnet och lära sig tekniken i bröstsim och ryggsim.

I Sköldpaddan kommer vi fortsätta med mycket vattenvana för att förbättra våran balans i vattnet och bli bättre på att flyta. Vi kommer att bli introducerade till tekniken i bröst och ryggsim och vi kommer att använda oss av plattor och korvar för att träna på tekniken. Alla Föräldrar är välkomna att sitta vid kanten under lektionen.

Bläckfisken (Steg 3)

 • Krav för bokning: Fyllt 5år, ha kunskap om hur man gör ett armtag och bentag och kunna klara baddaren blå

 • Mål med kursen: Att få en bra teknik i bröst och ryggsim samt kunna simma 5m utan eller 10m med hjälpmedel i djup bassäng.

I Bläckfisken kommer vi att träna mer på simmning och lära oss hur vi koppar ihop armtag och betnag för att få bra flyt i simmet. Vi kommer att simma lite i lilla bassängen och lite i den stora bassängen. Eftersom vattenvanan är en stor del i simmningen har vi mycket lekfulla övningar i denna grupp för att få ännu bättre balans och flyt i vattnet. Vi kommer att simma med flytkorvar och plattor och göra övningar som hoppa från kanten, flyta, glida och simma utan flythjälpmedel. Alla Föräldrar är välkomna att sitta vid kanten under lektionen.

Valen (Steg 4)

 • Krav för bokning: Fyllt 7år och kunna klara simmärket bläckfisken

 • Mål med kursen: Att få en bättre teknik i bröst och ryggsim, simma 10m utan flythjälp, flyta och hoppa från kant på djup vatten för att sedan simma till säkerhet.

I Valen ska vi simma på djupt vatten och tekniken för att klara av att simma längre sträckor kommer vara i fokus. Vi använder oss av flytkorvar och plattor under simlektionen och utöver att simma sträckor kommer vi göra övningar som glida, flyta, hoppa från kanten och dyka M.M. Alla Föräldrar är välkomna att sitta vid kanten under lektionen.


Privat simskola

I den privata simskolan tränar vi simlärare och elev utifrån din/ditt barns nuvarande kunskaper på Eyrabadet i Örebro. På denna länk bokar ni in hur många tider ni vill ha och efter första simlektionen rekommenderar jag ett upplägg till er med hänsyn till hur mycket ni badar på fritiden och hur kunskaperna är idag.

Jag vill uppmuntra alla till att träna lite själva med de tips som jag ger och därför när ni bokar simskolan blir deltagarens entré till badet betald och 50% rabatt på en medföljande vuxens entré. Om ni bara ska sitta på kanten går ni vuxna in utan att betala entré.

När släpps nya tider?

Den 1:a varje månad vid kl 09:00 öppnar jag nya bokningsbara tider till privatlektionerna och då är det bara att boka en eller flera tider som passar er!

Prislista

 • En elev 350kr för 30 minuter
 • Två elever 450kr för 30 minuter

privat simlektion på eyrabadet