Gruppsimskolalivräddning på Willes simskola
Bröst och Ryggsim på Eyrabadet

I gruppsimskolan så lägger jag stor fokus på att alla barn ska bli sedda, hörda och ha roligt. Genom att bygga upp en tillit så vågar barnen utmana sig själva och peppa varandra för att komma över vad som kan vara en rädsla. Vi kommer att gå igenom vattensäkerhet, badvett och alla kommer att få testa på att bada med flytväst.
Alla grupperna har samma tanke, att lära sig att simma. För att det ska bli i en bekväm miljö så är grupperna kunskapsbaserade
samt så har alla grupper en rekommenderad ålder så alla kan starta och utvecklas med samma förutsättningar och förkunskaper. All simskola drivs på Eyrabadet som är lättåtkommligt med en massa bilparkeringar och för många, cykelavstånd. Terminen är 10 tillfällen och då kör vi 1 gång i veckan, 2 gånger i veckan eller 5 gånger i veckan beroende på vilken termin som är bokningsbar.
Jag vill ha en bra kommunikation med er föräldrar och ger gärna tips, tricks och känslan av att vara med på resan mot simkunnighet. Motiverat så ska vi tillsammans göra det roligt att lära sig att simma.
Jag hoppas att vi ses i simhallen! Tryck "här" för att kommer direkt till boknings sidan.Information:
Sjöstjärnan är det första steget för att lära sig simma. Här bygger vi upp våran vattenvana genom lek och övningar så som glida, flyta, hoppa från kanten m.m. Att vi bygger upp till en grundlig vattenvana är viktigt för att ge oss de bästa förutsättnignarna till att lära oss simma. Vid första och sista tillfället så kommer alla föräldrar vara välkomna att följa med in på lektionen. Därefter kommer vi följa en tur-lista då det alltid är en förälderer som kommer följa med per lektion.

Mål med terminen:
Att vi ska bli säkrare i vattnet och mer självständiga (få en grundlig vattenvana).

Krav för bokning:
- Ska ha fyllt 4år. (rekommenderad ålder 4-5år)

Pris:
1500:-.

Information:
Sköldpaddan är det andra steget till att lära sig simma. Här övar vi på tekniken i bentagen och armtagen och går in på dess rythm. Vi lär oss vad ett bra flytläge är och stärker vår vattenvana genom lekfulla övningar i undervisningen. Vi gör det tillsammans rolgit att lära sig simma. Vid första och sista tillfället så kommer alla föräldrar vara välkomna att följa med in på lektionen. Därefter kommer vi följa en tur-lista då det alltid är en förälderer som kommer följa med per lektion.

Mål med terminen:
Att vi ska lära oss grunderna och tekniken i bröst och ryggsim samt få en bättre vattenvana.

Krav för bokning:
- Ska ha fyllt 5år.(rekommenderad ålder 5-6år)
- Ska ha en grundlig vattenvana.

Pris:
1500:-.

Information:
Bläckfisken är det tredje steget till att lära sig att simma. Nu kommer vi att träna på att kombinera armtaget och bentag så vi får en bra rythm i simmet samt testa att simma utan flyt hjälp. Genom roliga övningar så kommer vi att bättra vår vattenvana och bli ännu säkrare i vattnet. Vid första och sista tillfället så kommer alla föräldrar vara välkomna att följa med in på lektionen. Därefter kommer vi följa en tur-lista då det alltid är en förälderer som kommer följa med per lektion.

Mål med terminen:
Att vi ska lära oss tekniken i armtagen samt kunna kordinera arm och bentag.

Krav för bokning:
- Ska ha fyllt 5år.(rekommenderad ålder 5-7år)
- Ska kunna tekniken i simmet.
- Ska ha en grundlig vattenvana.

Pris:
1500:-.

Information:
Valen är det fjärde och det sista steget i att lära sig att simma. I Valen kommer vi att simma i den stora bassängen. Det är simträning med fokus på att kunna simma längre och med bättre teknik. Vi fortsätter med att simma börst och ryggsim. I den stora bassängen är det 28 grader vilket upplevs lite kallt inne i simhallen. Vid första och sista tillfället så kommer alla föräldrar vara välkomna att följa med in på lektionen. Därefter kommer vi följa en tur-lista då det alltid är en förälderer som kommer följa med per lektion.

Mål med terminen:
- Simma längre. - Få bättre teknik.

Krav för bokning:
- Ska ha fyllt 7år.(rekommenderad ålder 7-10år)
- Ska ha förkunskaper om tekniken i arm och bentag.
- Ska ha en god vattenvana.

Pris:
1500:-.