Gruppsimskolalivräddning på Willes simskola
Bröst och Ryggsim på Eyrabadet

Gruppsimskolan är terminsvis och pågår under 10 veckor och lektionerna är 30 minuter. Under dessa 10 veckor så har man en lektion i veckan på bokad dag. All simskola hålls på Eyrabadet som ligger centralt i Örebro. Det finns 3 olika grupper att välja mellan och de är fördelade i olika nivåer så ni ska kunna hitta en grupp som passar just ert barn. Grupperna heter Sjöstjärnan, Sköldpaddan och Bläckfisken. Grupperna har olika krav för bokning, detta för att barnen ska trivas så mycket som möjligt och träna tillsammans med barn som har snarlik kunskap. Sjöstjärnan är förberedande till Sköldpaddan och Sköldpaddan är förberedande till Bläckfisken. Nedan hittar ni mer information om grupperna. En termin kostar 1500:-. Tryck "här" för att kommer direkt till boknings sidan.Information:
Sjöstjärnan är det första steget i trappan för att lära sig simma. Här bygger vi upp våran vattenvana genom lek och övningar så som glida, flyta, hoppa från kanten m.m. Att vi bygger upp till en grundlig vattenvana är viktigt för att ge oss de bästa förutsättnignarna till att lära oss simma. Sjöstjärnan är förberedande till Sköldpaddan. vid första och sista tillfället så kommer alla föräldrar vara välkomna att följa med in på lektionen. Därefter kommer vi följa en lista då det alltid är en förälderer med per gång efter terminen.

Mål:
Att vi ska bli säkrare i vattnet och mer självständiga (få en grundlig vattenvana).

Krav för bokning:
- Ska ha fyllt 4år.

Information:
Sköldpaddan är det andra steget i trappan till att lära sig simma. Här övar vi på tekniken i bentag, lär oss vad ett bra flytläge är och stärker vår vattenvana genom lekfulla övningar i undervisningen, för att det ska var roligt att lära sig att simma. Sköldpaddan är förberedande till Bläckfisken. vid första och sista tillfället så kommer alla föräldrar vara välkomna att följa med in på lektionen. Därefter kommer vi följa en lista då det alltid är en förälderer med per gång efter terminen.

Mål:
Att vi ska lära oss grunderna och tekniken i bentagen samt få en större vattenvana.

Krav för bokning:
- Ska ha fyllt 5år.
- Ska ha en grundlig vattenvana.

Information:
Bläckfisken är det tredje steget i trappan till att lära sig att simma. Nu kommer vi att lära oss tekniken i armtagen och längre in i terminen så kommer vi att träna på att kombinera arm och bentag för att få in rytmen i sin simmning. Genom att blanda in lek i undervisningen stärker vi vattenvanan under terminens gång. vid första och sista tillfället så kommer alla föräldrar vara välkomna att följa med in på lektionen. Därefter kommer vi följa en lista då det alltid är en förälderer med per gång efter terminen.

Mål:
Att vi ska lära oss tekniken i armtagen samt kunna kordinera arm och bentag.

Krav för bokning:
- Ska ha fyllt 5år.
- Ska kunna tekniken i bentagen.
- Ska ha en grundlig vattenvana.